10 Temmuz 2010 Cumartesi

Fırında Mantarlı Ispanak

Denenmesi Gereken Bir Lezzet!!

Ispanak severler için gerçekten güzel bir lezzet. Üzerine şöyle bir beşamel sosla hımm hımm harika:))) Yazarken bile canım çekti:)

Malzemeler:

• 500 gr. ıspanak

• 500 gr. mantar
• 1 büyük boy kuru soğan
• sıvı yağ
• Karabiber, pulbiber

 Beşamel sosu için ;

• 1,5 su bardağı süt
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 çorba kaşığı un
• 500 gram kaşar peyniri

Yapılışı:
  • Önce ıspanakları bir güzel temizleyin. Kaynamış suda iki dakika kadar bekletip çıkartın.
  •  Soğanları ve mantarları yemeklik doğrayıp mantarlar suyunu çekene kadar tavada kavurun.
  • Daha sonra baharatlarını atın.
  • Borcama önce ıspanakları yerleştirin.Üzerine de kavrulmuş mantarları koyun.
  • Başka bir tencerede beşamel sosu hazırlayın. (Önce unu yağ ile pembeleşinceye kadar kavurup üzerine sütü ekleyin) Mantarların üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 fırında 5 dakika pişirdikten sonra üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Ve kaşar peyniri eriyip kızarıncaya kadar pişirin.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder