7 Haziran 2010 Pazartesi

SAÇ KAVURMA


ASLINDA DAHA GÜZEL BİR RESİMİ HAK EDİYORDU

Harika bir lezzet, kesinlikle denemeniz gerekiyor hele benim eşim gibi et seven birileri varsa evinizde hiç durmayın deneyin derim.Başlıkta da söylediğim gibi daha güzel resimi hak ediyordu ama öyle aceleyle aptım ki yemekleri anlatamam.Yakınımda hangi makine varsa hemen çekiverdim, o da benim telefonum çıktı:)) Ben Vok tava ile yaptım gayet güzel oldu. Hangisi varsa elinizde ister saç, ister vok sonuçta hepsi aynı işi görüyor ya. İşte size bu güzelin tarifi.


Malzemeler

  • Yarım kilo kavurmalık kuzu eti
  • 3 tane yeşil biber
  • 3 tane kırmızı biber
  • 2 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • sıvı yağ

Yapılışı

  • Öncelikle etleri vok (saça) tavaya alın. Suyunu çekinceye kadar çok kısa bir süre yağ dökmeden kavurun.
  • Etler kavrulurken biberleri, soğanı ve bir diş sarımsağı temizleyin.Soğanları elma dilimi gibi ama biraz daha ince şekilde dilimleyin. Biberleri ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra uzunluklarına göre ikiye yada üçe kesin. Sarımsağı da ikiye bölün.
  • Tavaya 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağı dökün. Yağ miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Etleri yağ ile çok kısa bir müddet daha çevirin daha sonra biberleri, soğanı ve sarımsağı ekleyin.
  • Arada karıştırarak, tavaya yapışmamasına özen göstererek ancak çok da kaşık vurmadan, etler yumşayıncaya kadar pişirin. Ortalama yarım saat sürüyor pişmesi.
  • Etler yumşadığında tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyip biraz daha kavurun.
  • Kuzu eti çabuk pişiyor. Biberler ve soğanlar eziliyor, endişelenmeyin. Zaten olması gereken de bu:) lezzeti geçsin.
  • Demeyin ki saç kavurmaya sarımsak girer mi? bir diş sarımsak lezzet veriyor denemeye değer.

NOTLAR:
  1. Hiç bir zaman et pişirirken önceden ete tuz atmayın, etleri sertleştiriyor. Etin pişmesine yakın ya da piştikten sonra tuzunu atın bir taşım daha pişirirsiniz böylece eti sertleştirmemiş olursunuz.
  2. Aynı şekilde kavurma tarzı yemeklere pul biberi de önceden ekelemeyin, biber yanar. Aklınızda bulunsun.

1 yorum: